top of page
Zoeken

Grappige filmscene: "Inglorious Bastards"

“The Italian scene”

Wat maakt deze scene uit Inglorious Bastards zo grappig en goed?


In deze film zien we het door de nazi's bezette Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Toevallig valt een plan om nazi-leiders te vermoorden door een groep Joods Amerikaanse soldaten onder leiding van Aldo Raine samen met de wraakzuchtige plannen van de franse bioscoopeigenares Shosanna.De scene begint en we zien Hans Landa , de antagonist in de film, vanaf het balkon over een groot nazi feest kijken tot hij iets ziet wat zijn aandacht trekt.

Het gezelschap waarnaar hij keek was Bridget Von Hammersmark, een Duitse actrice die undercover werkte voor Groot-Brittannië, samen met de Amerikaans Joodse Aldo Raine met zijn collega’s.


Landa begroet Von Hammersmark en vraagt eigenlijk direct naar haar voet die in het verband zit.

Terwijl dit eigenlijk een normaal gesprek is begint de camera om het gezelschap heen te draaien en de kijker voelt direct een bepaald ongemak.

Bridget vertelt dat ze dit heeft opgelopen tijdens het bergbeklimmen. Hans begint hierna ontzettend hard te lachen omdat dit de slechtste smoes ooit is. Hans Landa gelooft hier namelijk niks van.


Nadat hij is uitgelachen vraagt hij wie ze heeft meegenomen naar het feest.

Bridget legt uit dat dit 3 Italiaanse filmmakers zijn die geen Duits spreken.

Nadat ze de 3 mannen heeft voorgesteld, stelt ze hen Hans voor. Aldo Raine zegt hem met een enorm duidelijk Amerikaans accent in gebrekkig Italiaans gedag.

Hans reageert hierop waarna hij in vloeiend Italiaans een monoloog begint.

Hierna valt een ongemakkelijke stilte, dit is niet waar het gezelschap rekening mee had gehouden.


Hans heeft ze allang door en begint ze nu eigenlijk te pesten door meerdere malen te vragen hun naam uit spreken in gebrekkig Italiaans.

Wat mij betreft vat deze scene heel goed de hele film samen. 2 partijen die precies van elkaar weten wie ze zijn en wat ze doen maar niet laten merken en doen alsof er niks aan de hand is. Dit lijdt tot enorm grappige en absurde situaties.

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page